De bruidsmake-up en bruidskapsel trends van 2019

Ga jij graag mee met de trends en ga je ook nog eens trouwen in 2019? Check dan deze blog en laat je inspireren!

Samen met visagiste en haarstyliste Jennifer Elzinga heb ik voor jullie de leukste en mooiste trends op het gebied van bruidsmake-up en bruidskapsels geselecteerd. Daarnaast geeft Jennifer leuke en verassende tips dus lees snel verder!

Trends 2019 Dana Kiks Weddings
Visagie en haarstyling: Jennifer Elzinga
Fotografie: Anne Offenberg
Sieraden: Livea Kate

Bruidsmake-up

Gehydrateerde huid

Een mooie glans op de wangen is dit seizoen helemaal in. Jennifer vertelt dat zij eigenlijk geen matte foundation meer gebruikt, maar juist focust op het laten stralen van de huid. Last van een droge of doffe huid? Een highlighter op de juiste plekken doet wonderen!

Tip van Jennifer: Begin een paar weken voor de bruiloft met het goed reinigen en verzorgen van je gezicht voor een stralende huid. Ga van tevoren ook naar een schoonheidsspecialiste. Een goed verzorgde huid is het halve werk!

Roze en perzik tinten

Roze en perzik tinten zien we veel terug in niet alleen de aankleding maar ook in de make-up. Denk hierbij aan een mooie perzik-achtige blush of zacht roze lippen. Deze kleuren vallen ook wel onder de naturel-look en die we steeds meer terug zien, nude tinten voor de ogen en zacht roze voor de lippen.

Brons, metallic en zilver voor de ogen

Breng een brons, metallic of zilver getinte oogschaduw aan op je oogleden voor een wauw-effect. Elke keer dat jij knippert of naar beneden kijkt verschijnt deze glanzende gloed. Niet overdreven maar toch net wat bolder dan nude.

Tip van Jennifer: Eindig met een fixing spray om de hele dag van je make-up te genieten.

Visagie en haarstyling: Jennifer Elzinga
Fotografie: Anne Offenberg
Sieraden: Livea Kate

Bruidskapsels

Messy maar netjes

We kennen de messy bun al waar, zonder dat je het ziet, veel tijd in wordt gestoken. Deze trend is nu ook te zien in bruidskapsels. Los opgestoken, rommelig maar toch netjes. Big hair zien we steeds minder dit seizoen en de kapsels zijn juist wat simpeler dan voorgaande jaren, less is more. Denk bijvoorbeeld aan een deel vastgezet met een vlecht en het onderste deel los, (subtiel) gekruld.

Tip van Jennifer: Wil je je haar krullen? Draai ze dan goed stevig in en zet ze strak in het haar. Krullen zakken namelijk altijd uit in de loop van de dag.

Bohostijl

De bohemian stijl vinden we niet alleen in de aankleding, maar ook in de kapsels terug. Bloemenkransen zijn dit jaar groter dan ooit, wel met echte bloemen natuurlijk! Maak een statement en ga voor groot, groter, grootst. Combineer bloemen in je haar met beach waves of vlechtjes voor het ultieme boho resultaat.

Tip van Jennifer: Wanneer je met bloemen in je haar werkt, overleg dan altijd met een bloemist welke bloemen je kunt kiezen. Zo voorkom je dat de bloemen na een paar uur slap hangen.

De middenscheiding

De middenscheiding is natuurlijk al een tijdje in, maar zien we nu terug in combinatie met een lage, simpele chignon (knot). Gooi een paar gekrulde plukjes los en tadaaa. Leuk bij iedereen!

Hoge staart

De hoge staart, in de trouwwereld ook wel de bridal ponytail genoemd, is een simpele hoge staart. Heb je niet het volume voor een prachtige staart, ga dan voor extensions. De hoge staart is helemaal mooi wanneer je jurk een open rug heeft!

Tip van Jennifer: Was je haar de dag voor je bruiloft nooit met conditioner. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar te zacht wordt en dat werkt minder prettig. Ook zal je haar sneller uitzakken.

Wil jij meer inspiratie voor je bruidsmake-up en bruidskapsel? Jennifer geeft graag vrijblijvend advies.

Wil jij op de hoogte blijven van alle trends of wil je advies voor jullie grote dag? Neem dan gerust contact op met mij!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close