Leuke alternatieven voor het strooien met rijst

Als traditie kiezen veel mensen voor het strooien met rijst na de ceremonie. De rijst die over het kersverse bruidspaar wordt gegooid, staat symbool voor vruchtbaarheid en geluk. De ”zaaiende” beweging is een verwijzing naar de boer die zijn land bezaaid, mooi toch?

Helaas mag dit op steeds meer plekken in Nederland niet meer, en wordt er vaker gezocht naar alternatieven. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, en sommigen zijn stiekem misschien nog wel leuker dan rijst!

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes, of andere bloemblaadjes strooien is naast een romantisch ook meteen een verantwoord alternatief. Rozen staan voor de liefde! Dus wat is er nou mooier dan het bruidspaar onder strooien in liefde en de heerlijke geur van rozen.

Bellenblaas

Zeepbellen hebben iets magisch over zich heen. Het is een sprookjesachtig, vrolijk en -niet geheel onbelangrijk- goedkoop alternatief. Het geeft, in tegenstelling tot alle andere opties, ook geen rotzooi. Heb je kinderen op je bruiloft? Dan is plezier gegarandeerd (al vinden de meeste volwassenen dit ook nog leuk)!

Lavendel

Lavendel is een geweldige optie wanneer je bruiloft in mediterraanse sferen of thema is, of wanneer het past bij de kleuren van je thema! Helemaal leuk als je het in een schattig zakje klaarlegt voor al je gasten.

Confetti

De makkelijkste DIY optie is toch wel confetti. Ga aan de slag met (gekleurd) papier en een perforator. Let wel op, de meeste locaties zijn geen fan van confetti dus check dit altijd voor de zekerheid.

Sterretjes

Wanneer je een avondbruiloft hebt zijn sterretjes mijn persoonlijke favoriet. Waar bellenblaas in combinatie met de zon iets magisch heeft, hebben sterretjes dat in het donker. Zorg dan wel voor de extra lange variant om de avond spectaculair af te sluiten.

Op zoek naar meer trouwinspiratie? Check dan mijn andere blogs!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close