Is een professioneel ceremoniemeester iets voor jullie?

Jullie zijn verloofd, gefeliciteerd! Een leuke tijd van plannen, proeven en passen staat jullie te wachten. Na maanden van voorbereiden komt het allemaal op die ene dag of dat weekend aan en dan willen jullie natuurlijk zeker weten dat alles op rolletjes verloopt. De vraag is nu: wie gaan jullie vragen als ceremoniemeester? Wordt dit een beste vriend of vriendin, een familielid, een bekende of gaan jullie toch voor een professioneel ceremoniemeester? Lees hier of dit laatste iets voor jullie is!

Wat is een professioneel ceremoniemeester?

Misschien heb je hier nog nooit over nagedacht. Een professioneel ceremoniemeester zorgt ervoor dat jullie dag soepel verloopt van begin tot eind, zonder dat één van jullie gasten hiermee bezig is. Zo kan iedereen genieten en ook daadwerkelijk gast zijn op jullie bruiloft.

Wat zijn de voordelen?

Kennis
Wanneer jullie in zee gaan met een professioneel ceremoniemeester voor of tijdens het plannen, dan kun je gebruik maken van de kennis van diegene. Zo heeft een ceremoniemeester vaak een breed netwerk aan locaties en leveranciers en ook veel bruiloften meegemaakt. Tijdens de voorbereidingen kan de ceremoniemeester mee op locatiebezoek en met een professioneel oog naar jullie planning kijken.

Aanspreekpunt
De ceremoniemeester zal op de dag zelf, en soms een periode daarvoor al, het aanspreekpunt zijn voor jullie, de locatie, de leveranciers en de gasten. Bij vragen wordt er contact opgenomen met de ceremoniemeester en kunnen jullie vooral genieten in plaats van je zorgen maken om dieetwensen van de gasten en technische vragen van de DJ.

Jullie gasten kunnen genieten
Je broer, zus, goede vriend of vriendin vragen om ceremoniemeester te zijn is natuurlijk erg speciaal en vaak een grote eer voor diegene. Vaak wordt er niet bij stilgestaan dat het ceremoniemeester zijn best wel veel werk en verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Met een professioneel ceremoniemeester kunnen al jullie gasten genieten zonder deze druk achter de schermen te ervaren. Problemen komen altijd ongelegen, maar een professioneel ceremoniemeester heeft een groot netwerk in de branche en kan vaak snel schakelen.

Hebben jullie nou toevallig een goede vriend of vriendin die dit echt heel leuk zou vinden? Deze persoon kan ook ceremoniemeester zijn naast de professional. Zo maakt diegene alle leuke aspecten van het ceremoniemeester zijn mee, zonder de druk en verantwoordelijkheid.

Jullie kunnen zelf alles regelen en daarna loslaten
Als jullie zelf van plannen houden en genieten van de voorbereidingen, dan is een weddingplanner niet noodzakelijk en is een professioneel ceremoniemeester een mooie tussenweg. De laatste dagen voor de bruiloft kunnen jullie alles loslaten en jullie plannen in goede handen achterlaten. Dubbel genieten toch!

Welke vraag moeten jullie jezelf stellen?

Wanneer jullie antwoord ‘ja’ is op de volgende vragen, dan is een professioneel ceremoniemeester zeker iets voor jullie!

  • Willen wij zelf de voorbereidingen treffen maar dit kunnen loslaten op de dag zelf?
  • Willen wij al onze gasten er de hele dag bij hebben, 100% laten genieten en niet bezig laten zijn achter de schermen?
  • Vinden wij het fijn om een professional achter ons te hebben staan waar we op kunnen terugvallen?

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar de opties? Kom alvast meer te weten over mij, kom in contact en dan kijken we samen of een professioneel ceremoniemeester bij jullie past!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close