Real Event: Aaltje 60 jaar

Foto’s zijn gemaakt voor Melography

Al een poosje ben ik vrijwilliger bij Stichting Philadelphia Zorg. Daar heb ik het geluk om maatje van Aaltje te zijn. Eens in de zoveel tijd doen wij samen iets gezelligs zoals lunchen, koffie drinken, fietsen, koken, shoppen. In oktober werd Aaltje 60 jaar dus dat kon ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Binnen en buiten mijn netwerk ben ik op zoek gegaan naar sponsoren waarmee we Aaltje’s verjaardag extra speciaal konden maken. Al binnen een dag had ik een fotograaf, taart leverancier, bloemist en twee kalligrafisten!


Aaltje was al maanden bezig met de voorbereidingen, en dan vooral met haar speech. Dat was toch wel het meest spannende moment. Waar ze zich
’s ochtends nog zorgen maakte of iedereen wel zou komen, stond inmiddels de zaal vol.

Tijdens de uitjes met Aaltje benoemt zij al-tijd haar favoriete quote: ‘Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan’. Marrygraphy heeft deze mooie woorden voor haar op papier gezet. Blij dat ze was! Inmiddels hangt dit boven haar kacheltje in de kamer.De dag van haar verjaardag heeft ook een zwart randje. Op deze dag kreeg zij namelijk slecht nieuws over de gezondheid van haar moeder. In haar huis heeft ze een gedenkplekje voor haar ‘moedertje’, zoals ze haar noemt, dus dit kon hier ook niet missen. Pamela Currie maakte dit mooie bord voor haar.

Terwijl Aaltje dacht dat er een gewone appeltaart zou zijn, bezorgde De Zoete Suikertoef deze prachtige sweet table. Ook op het aansnijden van de taart was ze niet voorbereid. Haar gezichtsuitdrukking zegt genoeg!


Na de taart begon het echte feestje. De mede-bewoners van Philadelphia, de begeleiders en familie van Aaltje weten wel hoe ze de polonaise moeten lopen!

Dit is écht de mooiste dag van het jaar!

– Aaltje

Samen kunnen we door kleine gebaren zoveel betekenen voor anderen en wat kwam dat mooi samen op deze dag! 

Dankzij deze mooie sponsors:
Fotograaf: Melography
Sweet table: De Zoete Suikertoef
Bloemen: Mariëtte de Ridder
Lettering: Marrygraphy & Pamela Currie Lettering

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close