Het effect van het Coronavirus op jullie bruiloft

Het Coronavirus heeft ons allemaal in de greep! Zouden jullie binnenkort gaan trouwen en kan dit nu niet doorgaan, of gaan jullie iets later trouwen maar zijn jullie wel bang dat dit effect gaat hebben op de planning of de grote dag? Ik deel mijn tips graag met jullie!

Onze bruiloft gaat niet door

Stond jullie trouwdatum binnen de komende maanden gepland en kan het door de nieuwe maatregelen niet doorgaan op de geplande datum? Dan is de grote shock waarschijnlijk al geweest en zijn jullie nu druk met het omgooien van alle plannen. Lees mijn tips voor deze periode!

  • Communicatie = key. 🙂 Blijft communiceren: met de trouwlocatie over een nieuwe datum, met de leveranciers of zij mee kunnen verhuizen naar die datum en het allerbelangrijkst: met elkaar! Jullie zijn niet alleen en hebben, misschien zonder dat jullie het door hebben, een hele ‘I do crew‘ om jullie heen die jullie kunnen helpen. Denk aan de ceremoniemeester, getuigen, BFF’s, ouders. Vraag ze gerust om te helpen door wat taken over te nemen. Oh, en schaam je niet om uit te spreken hoe je je voelt want soms is het gewoon even echt niet leuk!
  • Wees er snel bij en ga, na even flink te balen en misschien wel wat tranen te hebben gelaten, aan de slag met je team. Jullie zijn niet de enigen die willen verplaatsen, locaties en andere leveranciers stromen al vol op de geliefde trouwdata.
  • Wanneer de locatie een andere datum voor jullie heeft, vergeet dan naast de leveranciers ook de gemeente niet. Een kleine formaliteit, maar wel iets waar je misschien niet meteen aan denkt.
  • Blijf positief, trouwen doen jullie toch wel! Alleen ietsjes later dan gepland.

Onze bruiloft duurt nog even

Staat jullie bruiloft wat later deze zomer of dit jaar gepland? Dan begrijp ik dat je je zorgen maakt en alvast een beetje rekening houdt met de vraag of de bruiloft wel door kan gaan, want helaas weet niemand hoe het loopt. Ook voor jullie heb ik een aantal tips!

  • Loop niet te veel op de zaken vooruit, houd goede hoop maar blijf ook realistisch. Een plan B kan nooit kwaad! Informeer bij de locatie en de leveranciers hoe zij met de situatie en een eventueel plan B omgaan.
  • Houd dit plan B achter de hand voor wanneer de maatregelen worden verlengd. Wordt dat te krap en willen jullie zelf de knoop doorhakken om te verplaatsen, check dan even hoe alle leveranciers hiermee omgaan. Sommige locaties rekenen hier namelijk annuleringskosten voor, al zie ik dat al wel steeds minder.
  • Gezien de meesten van ons toch thuis zitten, benut die extra tijd dan voor de voorbereidingen. Misschien is er nu juist wel tijd voor DIY bedankjes of ga alvast een beginnetje maken aan je geloftes! Geen smoesjes meer om dat uit te stellen tot het laatste moment! 😉
  • Check met de drukker van de uitnodigingen wat de levertijd is, zodat je hier eventueel nog mee kunt wachten. Alles al gedrukt en/of verstuurd? Kies dan voor een extra ‘Change the date’ kaartje (dit kan ook bij de originele uitnodiging) of een digitaal berichtje wanneer de datum uiteindelijk toch wordt verzet.
  • Jullie kunnen hier helaas niks aan doen, dus naast een plan B kunnen we alleen maar afwachten. Laat het los en focus je op het laatste punt:
  • Vergeet niet te genieten van alle voorbereidingen en van het verloofd zijn!

Ik wens jullie allemaal veel sterkte en succes toe in deze bizarre situatie. En onthoud, ook tijdens een 1,5 meter bruiloft kunnen jullie de droomdag beleven! Heb je iemand nodig om mee te sparren, even lekker bij te klagen of om je een positieve boost te geven? I’m your girl!

Blijf gezond en blijf lief voor elkaar!

Disclaimer:
Dit zijn persoonlijke tips en vervangen op geen enkele manier de adviezen van het RIVM. Maatregelen kunnen in de tussentijd veranderen, voor actuele informatie verwijs ik jullie naar Rijksoverheid, het RIVM en de veiligheidsregio’s. Deze blog is geschreven op 29 maart 2020.

Foto bovenaan blog: Anne Offenberg Fotografie & Film
Foto onderaan blog: Nadine de Jong

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close