Hoe betrek je kinderen bij jullie bruiloft?

Bij een bruiloft denken kinderen aan één groot feest: mooie kleding, taart, spelen met neefjes en nichtjes en lekker ravotten zonder dat ouders het doorhebben. Maar de realiteit is totaal anders. Voor kinderen zijn bruiloften overweldigend. De ceremonie vinden zij vaak saai en aan het diner lijkt geen eind te komen. Als jullie kinderen uitnodigen op de bruiloft, maak het dan écht leuk voor ze. Fabienne Smith van De Bruiloft Nanny’s geeft handige tips om kinderen te vermaken tijdens de bruiloft.

Neem het programma goed door

Bedenk eerst hoe jullie trouwdag eruit gaat zien. Wat zijn de belangrijkste momenten? Een ander belangrijk punt is of de locatie kindvriendelijk is. Je kunt dan veel beter beslissen waar je kinderen wel of niet bij betrekt. Beslis samen of de kinderen aanwezig zijn tijdens de ceremonie, receptie of misschien wel beide. Vink dit punt ruim van tevoren af, zodat de trouwdag stressvrij en leuk is voor alle gasten. Zorg voor een vrolijke kids corner met speelgoed voor alle leeftijden, boek entertainment of huur een bruiloft nanny in die de kinderen alle aandacht geeft tijdens jullie bruiloft.

Geef kinderen speciale taken

Er zijn genoeg manieren om kinderen bij jullie trouwdag te betrekken. Zelfs als jullie jongste gasten maar een gedeelte van de dag aanwezig zijn op de bruiloft. Laat oudere kinderen een tekst voorlezen tijdens de ceremonie, of laat de jonge kinderen een speciaal liedje (mee)zingen. Als de wedding planner handen tekort komt tijdens de ceremonie, kunnen kinderen de programmaboekjes uitdelen. Hebben jullie zelf kinderen? Betrek jullie eigen kinderen dan als bloemenmeisje of ringdrager. Dit is een mooie manier om te laten zien dat zij een belangrijk onderdeel zijn van het huwelijk. 

Kindvriendelijke ceremonie of receptie

Wij geloven dat liefde het mooiste is wat je kinderen kunt meegeven. Hiervoor moet je kinderen wel op hun eigen manier bij de bruiloft betrekken. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind! Zorg bijvoorbeeld voor kindvriendelijke gerechten op het menu. Het houdt kinderen langer aan tafel en eten wordt minder snel verspild. Plaats kinderen aan dezelfde tafel zodat ze het leuk hebben met elkaar. Een goedgevulde goodie bag is dé manier om kinderen lekker bezig te houden aan tafel. Denk aan snoepjes, spelletjes en kleurplaten met kleurpotloden. 

Geef een bedtijd aan

Jullie bruiloft gaat vast tot in de late uurtjes door. Hebben jullie liever dat jullie jongste gasten op een mooi tijdstip naar bed gaan? Zorg dan dat je dit duidelijk communiceert op de uitnodiging. Zo hoef je de aanwezigheid van je volwassen gasten niet te missen. Soms is een oppas regelen niet voor iedereen haalbaar. Daarom kun je ook kiezen voor kinderopvang op jullie bruiloft. Dit is erg handig als ouders zonder oppas anders eerder naar huis gaan. Vooral bij een bruiloft verder van huis, kan een avond nanny de oplossing bieden.

Zijn jullie op zoek naar kindervermaak of een lieve nanny? Bekijk dan de website van De Bruiloft Nanny’s, Fabienne vertelt jullie graag over alle mogelijkheden!

Foto’s in deze blog zijn gemaakt door By Daniëlle Photography en Anne Offenberg Fotografie

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close