Trouwbloemen trends 2021

Nu we aan het eind zijn gekomen van het trouwseizoen van 2020, richten wij ons alweer op volgend jaar! 2021 wordt hopelijk een heel mooi jaar voor de trouwbranche en voor alle lieve bruidsparen die dan grote plannen hebben! Om jullie alvast wat inspiratie te geven heb ik samen met Malou van Blouming Floral Art de leukste trouwbloemen trends van 2021 op een rijtje gezet, kijk mee!

Eilandjes

Eén van de trends die wij veel terugzien zijn bloemeneilandjes. Nu horen we je denken, wat zijn dat? Door de 1,5 meter die we dit seizoen hebben meegemaakt zijn veel creatieve oplossingen bedacht om de lege ruimte op te vullen en het knus en intiem te maken. Dit kan door middel van verschillende bloemstukken op de grond, ook wel eilandjes genoemd. Helaas moeten wij waarschijnlijk ook voor een gedeelte van 2021 rekening houden met de 1,5 meter, en biedt dit een hele mooie en stijlvolle oplossing om de ruimte op te vullen! Ook wanneer de verplichte afstand onderling wegvalt hopen we dat deze trend nog even blijft, want zeg nou zelf, dit is toch super tof?

Natuurlijke tinten

Natuurlijke tinten zijn HOT! Dat zagen we dit jaar al en dit zal ook in 2021 doorzetten. Denk hierbij aan warme aardetinten zoals beige, nude en terracotta. Het leuke is dat al deze tinten met elkaar gecombineerd kunnen worden en met wit een super chique maar ook juist boho uitstraling kunnen geven. Je kunt met deze kleuren dus alle kanten op! Opvallend is dat we in combinatie met deze tinten weinig groen terugzien.

De andere kant van deze trend is juist dat wij veel bloemstukken en boeketten zien met alleen maar groen! Sommige bruidsparen kiezen voor natuurlijke tinten in de groene zin, wat een stoere en urban vibe geeft.

More is more

Oh YES more is more! Veel bloemen is een trend die aansluit op de eilandjes trend. Door de Corona situatie op het moment zien we ook dat bruidsparen voor de eerste helft van 2021 soms wat voorzichtiger zijn. Zal Corona dan nog steeds spelen? Gaan we toch voor een kleiner groepje zodat we geen mensen hoeven te ”schrappen”? Dit met als resultaat dat er meer budget is om uit te pakken, ook in de bloemstukken. We zien veel bloemen, meer bloemen dan voorgaande jaren. Dit zorgt ervoor dat de locatie heel warm en persoonlijk wordt, ondanks dat er minder gasten worden uitgenodigd. Ook deze trend is er wat ons betreft eentje om te blijven, want hoe meer bloemen hoe beter toch!

Duurzaamheid

Ook in de trouwbranche merken wij dat er steeds meer vraag is naar duurzame producten. Met bloemen kun je heel veel doen door het Nederlands in te kopen en te letten op bloemen met een duurzaam keurmerk. Dit is iets waar Malou bewust mee bezig is en zeker voor open staat om dit toe te passen. Zo had zij dit jaar een bruidspaar waar duurzaamheid belangrijk voor was. Specifieke voorkeuren voor bloemen hadden ze dan ook niet, behalve dat ze kleurrijk zouden zijn en duurzaam ingekocht werden. Dus Malou ging op pad met deze opdracht en heeft het bruidspaar verrast met prachtige bloemstukken. Uiteraard kan dit ook in overleg met jullie wanneer er wel bepaalde wensen en voorkeuren voor bloemen zijn!

Een andere manier waarin we deze trend terugzien is het gebruik van bloemen of delen hiervan om andere (plastic) varianten te vervangen. Denk bijvoorbeeld eens aan confetti van bloemblaadjes!

Blijvende trends

Dit jaar hebben wij zoveel leuke trends gezien maar helaas heeft niet iedereen de trend kunnen toepassen door veel verplaatste bruiloften. Wij verwachten dan ook dat er volgend jaar nog veel van dit jaar terugkomt. Onze favoriete trends die nog even blijven zijn de droogbloemen in combinatie met verse bloemen en de flower cloud!

Bekijk ook alle trouwtrends voor 2021!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close