Trouwtrends 2021

Met het jaar 2020 bijna achter de rug, is het tijd om naar volgend jaar te kijken. 2021 gaat hopelijk een heel mooi trouwseizoen worden, waarin we (fingers crossed) weer goed volop en zonder al te veel restricties de liefde kunnen vieren! Benieuwd wat wij veel terug zien komend jaar? Lees dan snel verder voor de trouwtrends van 2021!

Intieme bruiloften

Intieme bruiloften zijn HOT! Met een selectief gezelschap de liefde vieren, waarbij tijd voor elkaar en de gasten erg belangrijk is. Bij deze trend zien wij dat het budget vaak niet veel afwijkt van grotere bruiloften, maar er meer wordt gekozen voor kwaliteit en soms ook een meerdaagse bruiloft met overnachtingen. In 2020 hebben we gezien hoe mooi intiem trouwen is en ook voor 2021 gaan bruidsparen soms nog liever voor het zekere dan het onzekere en houden de gastenlijst klein maar fijn. We love it!

Uitgebreid tafelen

Dineren staat steeds meer centraal tijdens bruiloften. Wat ze in Zuid-Europa al lang hadden ontdekt begint nu ook in Nederlands op te komen: uitgebreid en lang tafelen. Ook deze trend is een gevolg vanuit de Corona situatie waarbij feesten niet meer kunnen. Een uitgebreid diner zien we dan ook veel terugkomen met daarna een lounge avond met live muziek. Buffetten, maak plaats voor drie of meer gangen en shared dining!

Natuurlijke tinten

Het komende trouwseizoen zien wij veel natuurlijke tinten terug in de aankleding en bloemen. Denk hierbij aan nude en aardetinten, zoals terracotta, zandkleur, dusty pink, oudroze, ivoor. Deze kleuren zijn prachtig in combinatie met goud, roségoud en brons, wat we tegenwoordig ook heel veel zien.

Duurzaamheid

Wat wij al steeds meer toepassen in ons dagelijks leven, komt bij bruiloften (helaas) pas wat later op gang. Toch zijn steeds meer bruidsparen en leveranciers bezig met duurzaam trouwen en is dit ook één van de trouwtrends voor 2021! En duurzaam trouwen hoeft echt niet suf te zijn! Je kunt dit al toepassen door bijvoorbeeld confetti van gedroogde bloemblaadjes te gebruiken i.p.v. plastic. Er zijn tegenwoordig zelfs uitnodigingen van natuurlijk papier met bloemenzaadjes erin, zodat jullie gasten de uitnodiging kunnen planten en er bloemen uit komen. Andere manieren om duurzaamheid toe te passen is door je diner samen te stellen met lokale producten van het seizoen, Nederlandse bloemen te kiezen en jullie stylingsmaterialen in te huren.

Buy local

Als resultaat van bovenstaande trend, en natuurlijk de Corona situatie die ons hierop bewust maakt, is lokaal kopen helemaal in! Online en grote bedrijven maken plek voor kleine, lokale leveranciers die vanuit huis of een atelier werken. Ga opzoek naar leveranciers in de regio en kijk bijvoorbeeld eens bij de lokale bakker of drukker wat zij kunnen doen!

Veel bloemen

More is more! Ik beschreef het al in het blog over de trouwbloemen trends van 2021, we gaan veel bloemen zien het komende jaar. Ook hier komen veel trends samen, namelijk door intiem te trouwen is er budget over voor prachtige styling en bloemen, en zien we dat er veel gebruik wordt gemaakt van bloemen van het seizoen uit eigen land (duurzaam bezig: check!). Ook lang tafelen vraagt om een mooi gedekte tafel zoals op deze foto!

We zijn benieuwd welke trouwtrend van 2021 jij het leukst vindt en gaat toepassen op je bruiloft! Laat het weten en stuur ons een berichtje!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close