Hier scoor je jouw budgetproof trouwjurk

De trouwjurk is voor de meeste bruiden heel belangrijk, je trouwt tenslotte maar één keer! Toch hoor ik ook regelmatig van bruiden dat zij zoeken naar een goedkoper alternatief, juist omdát ze het maar één keer dragen. Of bruiden die voor het avondprogramma om willen kleden in een wat comfortabelere jurk waarin makkelijker gegeten en gedanst kan worden. Herkenbaar? Dan vind je hier opties voor budgetproof trouwjurken!

Bruidsatelier

Mijn advies zal altijd zijn om je jurk uit te zoeken in een gespecialiseerd atelier waar alles helemaal naar wens en op maat gemaakt kan worden! Je wordt hier specialistisch en persoonlijk geholpen en kunt meerdere passessies inplannen. Ook kunnen zij het beste advies geven over welk type jurk bij jouw lichaam en wensen past. De meeste ateliers hebben voor ieder wat wils. Informeer dus gerust bij een atelier bij jou in de buurt naar mogelijkheden voor een budgetproof trouwjurk, zoals oudere collecties, showmodellen of een outlet/sale actie.

Tweedehands

Niet alleen leuk voor de portemonnee, maar ook voor het milieu! Een tweedehands trouwjurk scoren wordt steeds populairder. Je vindt jurken online zoals op Marktplaats of in Facebook groepen voor bruiden, maar ook sommige ateliers verkopen tweedehands trouwjurken. Let wel op, de jurk is waarschijnlijk helemaal gemaakt voor de vorige bruid dus houd er rekening mee dat je de jurk nog moet laten vermaken en dit brengt extra kosten met zich mee.

Huur je trouwjurk

Wist je dat je je trouwjurk ook kunt huren? Misschien niet meteen de meest voor de hand liggende optie, maar hier hangt vaak wel een lager prijskaartje aan. Vraag goed naar de borg en de reinigingskosten. Het nadeel is dat je de jurk niet kunt houden na de grote dag en het zijn vaak oudere collecties.

Asos

Asos is toch wel één van de grote aanbieder die online budgetproof trouwjurken aanbiedt. Voor tussen de €80 en €500 scoor je hier een mooie bruidsjurk!

Zalando

Wat niet veel mensen weten is dat ook Zalando diverse trouwjurken in de aanbieding heeft! De prijzen zijn vergelijkbaar met Asos, al heeft Zalando ook jurken tot ongeveer €1.000.

Ivy & Oak

Ivy & Oak is een kledingmerk uit Berlijn met een eigen bruidsmode lijn dat bestaat uit simpele en elegante jurken van €150 tot €1000

BHLDN

Dit mooie merk heeft bridal stores in Amerika maar helaas nog niet in Nederland. Gelukkig is daar het internet! Hier scoor je jouw trouwjurk tussen de €150 en €2.000.

Waar je op moet letten bij een online aankoop

♥ Je krijgt geen advies zoals in een atelier. Doe vooraf (online) onderzoek naar welk type jurk bij jouw lichaam past en wat je in een jurk terug wil zien (soort stof, details, kleur, model etc.).
♥ Ben je bekend met de webshop? Zo niet, check dan heel goed de reviews!
♥ Wat zijn de verzendkosten? Als een jurk bijvoorbeeld uit Amerika moet komen kan dit flink aantikken.
♥ Check de levertijd! Zo weet je zeker dat je genoeg tijd hebt om de jurk te passen, eventueel te laten vermaken of terug te sturen en een andere jurk te zoeken.
♥ Let op het retourbeleid.
♥ Vraag na bij ateliers in de buurt of zij trouwjurken vermaken die niet uit hun winkel komen. Niet elk atelier doet dit, en je wil toch een jurk die helemaal mooi aansluit!
♥ Laat je trouwjurk echt vermaken door een professional, zet niet zelf de schaar erin.
♥ Eenmaal vermaakt kun je de jurk niet meer terugsturen, dus wees zeker van je beslissing!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close