De 10 leukste alternatieven voor een feestavond tijdens jullie bruiloft

Met alle Corona maatregelen merk ik dat veel bruidsparen voorzichtig zijn in het plannen van een feestavond en krijg ik vaak de vraag voor leuke alternatieven. Daarom heb ik besloten om een aantal van mijn ideeën met jullie te delen in mijn blog. Ook leuk voor alle lovebirds onder ons die niet per se houden van een feestavond tijdens de bruiloft maar het liever op een andere manier vieren! Je kunt alle ideeën ook combineren!

Cocktailbar

Of bijvoorbeeld een -whiskey, -Gin tonic of -wijn bar! Door na het diner het ”feest” in te luiden met een leuke cocktailbar of signature drink komt iedereen in een feestelijke stemming. Jullie kunnen er zelfs voor kiezen om gedurende de avond speciale proeverijen te organiseren voor degene die dat leuk vinden!

Stukjes & speeches

Jullie gasten hebben wellicht ook wat voorbereid, waar de avond zonder feest dan een ideaal moment voor is! Vul het avondprogramma met speeches en stukjes, maar bijvoorbeeld ook een same day edit van de foto- of videograaf of een compilatie van jullie vrijgezellenfeest!

Muziek

Ook al wordt het misschien geen dansfeest, de muziek mag zeker niet ontbreken. Kies voor een vrolijke playlist, een (walking) DJ, akoestisch duo, bandje of andere vorm van live muziek en een gezellige sfeer is gegarandeerd! En jullie eerste dans kan natuurlijk gedaan worden!

Kampvuur

Hoe gezellig is een kampvuur om de dag mee af te sluiten! Extra leuk in combinatie met live muziek. Vergeet de marshmallows niet (of maak S’mores, yum)!

Quiz

Stel een leuke, grappige quiz samen of laat dit doen door jullie ceremoniemeester of een professional. Laat alle gasten leuke vragen bedenken en voeg deze samen voor een hilarische avond!

Spelletjes

Leg overal leuke spelletjes neer die de gasten kunnen spelen. Dit kunnen bordspellen zijn, maar denk ook eens aan oud Hollandse spellen zoals sjoelen, blikgooien en spijkerpoepen. Je hebt ook speciale spellen voor bruiloften zoals mega jenga en ringwerpen.

Workshop

Plan een workshop in voor alle gasten of degene die dat willen. Leuke opties zijn een dansworkshop (als er weer gedanst mag worden), workshop sigaren maken voor de mannen, cocktail workshop of een sushi workshop (dan hebben jullie meteen lekkere hapjes voor de avond!).

Filmavond

Ja hoor, een filmavond is ook zeker geschikt tijdens jullie bruiloft! Ga voor gezellige zitjes, kussens, een popcornkraam en een extra groot scherm natuurlijk. Dit kan jullie lievelingsfilm zijn, maar bijvoorbeeld ook de same day edit van de videograaf of lieve/leuke videoboodschappen die al jullie familie en vrienden voor jullie hebben opgenomen. En in de zomer maak je hier gewoon een openluchtbioscoop van!

Foto: Caitlin Alohilani Photography 

Foodfestival

Denk aan verschillende foodtrucks met kleine hapjes, super in combinatie met het kampvuur, muziek, spelletjes en zelfs de bioscoop voor als jullie echt willen uitpakken!

Nog meer entertainment

Zorg voor leuke entertainment voor jullie en jullie gasten zoals een photobooth, live painter, karaokebar, goochelaar, casino kasten of als je een festival / boho thema hebt misschien een tattoo bar waar jullie gasten tijdelijke (glitter)tatoeages kunnen laten zetten.

Hopelijk hebben jullie hiermee wat inspiratie kunnen opdoen voor alternatieven voor jullie feestavond tijdens jullie bruiloft. Komen jullie er zelf niet uit of willen jullie dit uit handen geven? Ik help jullie graag met meer ideeën, hoe je dit samen brengt en ik heb natuurlijk de leukste adresjes voor bovenstaande diensten! Neem gerust contact op.

Op zoek naar meer Corona proof tips? Lees dan mijn blog over de 1,5 meter bruiloft.

Een gedachte over “De 10 leukste alternatieven voor een feestavond tijdens jullie bruiloft

Reacties zijn gesloten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close