Dit moet je weten bij het uitkiezen van trouwringen

Trouwringen, het symbool voor oneindige liefde! De eerste trouwringen zijn duizenden jaren geleden gevonden en nu nog steeds kiezen de meeste bruidsparen voor trouwringen. Maar waar begin je? Welke kleuren en materialen kiezen jullie? Gaan jullie voor bijpassende of verschillende ringen? Om jullie voor te bereiden op de aankoop van jullie leven heb ik samen met Mieke van Juwelier Van Hoff een aantal tips voor het uitkiezen van trouwringen op een rijtje gezet.

Wanneer ga je op zoek naar trouwringen?

Plan jullie bezoek aan de juwelier zo’n 3 maanden voor de bruiloft in. Natuurlijk kan dit ook eerder, maar met 3 maanden hebben jullie in ieder geval voldoende tijd om de ringen op maat te laten maken, eventueel nog aanpassingen te doen indien nodig en de ringen te laten graveren. Oriënteer je voor de afspraak alvast online en struin Pinterest af om een beeld te krijgen van wat jullie mooi vinden.

Budget voor jullie trouwringen

Voordat jullie trouwringen gaan kopen is het handig om alvast een budget in gedachten te hebben. Bepaal jullie maximale budget en overleg de mogelijkheden met de juwelier, zo voorkom je teleurstellingen. Kom je nou toch de ring van je dromen tegen maar is deze iets boven budget? Overleg dan wat de opties zijn, zo kan Juwelier Van Hoff met behulp van een trouwring-configurator kleine aanpassingen doen aan de ring om zo de prijs wat lager uit te laten komen. De configurator vertoont direct een beeld van hoe de ringen met deze aanpassingen eruit gaan zien!

Materiaal van de trouwringen

Gaan jullie voor zilveren of gouden ringen? En dan in wit-, geel-, rosé goud of een combi? Hoeveel karaats? Met briljant(en) of zonder? De keuze is reuze! Kijk naar wat voor type sieraden je normaal draagt en wat hierbij past. Daarnaast is het goed om naar je beroep en hobby’s te kijken, werk of doe jij veel met je handen? Dan is het verstandig om voor sterker materiaal te kiezen en je hierover te laten adviseren door de juwelier.

Set of geen set

We zien steeds meer bruidsparen die ringen kiezen, zonder dat dit een set is. Dit kan door allebei een eigen ring te kiezen waar je gek op bent, of een set te kiezen en er net een andere twist aan te geven zoals een briljant bij de ring van de vrouw. Mieke van Hoff ziet ook steeds vaker dat vrouwen voor een smaller model gaan dan mannen. Kiezen jullie voor twee aparte ringen, dan kan er door kleine aanpassingen vaak toch voor worden gezorgd dat ze matchen.

De trouwringen laten graveren

Om de ringen extra persoonlijk te maken kunnen jullie deze laten graveren. Volgens traditie is dit de naam van je partner met jullie trouwdatum, al zien we tegenwoordig ook andere mooie graveringen. Denk eens aan:

  • Jullie koosnaampjes
  • Een quote of lieve tekst
  • Allebei de helft van een zin als symbool dat jullie elkaar aanvullen
  • Het ritme van jullie hartslag in een lijntje
  • De titel van het nummer van jullie eerste dans
  • De geografische coördinaten van de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet of waar jullie samen gaan wonen

Wist je dat graveren ook met eigen handschrift kan?

Neem de tijd

Trouwringen koop je maar één keer dus neem de tijd met het uitzoeken en de keuze maken. Slaap er desnoods een nachtje over zodat jullie daarna volmondig ‘JA’ tegen jullie droomringen kunnen zeggen!

Juwelier Van Hoff is in 1988 geopend door Mieke & Michiel van Hoff, die dit nog steeds vol liefde en passie voor het vak én voor elkaar doen! Ze verkopen trouwringen van merken als Aller Spanninga, Gerstner Trauringen en Duo of Love. Voor meer informatie verwijs ik jullie naar hun website of maak een afspraak in de winkel, dit kan ook via mij!

Alle foto’s zijn genomen door Anne Offenberg

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close