Trouwpakken trends voor het najaar

Gaan jullie dit najaar trouwen? Wat een mooi seizoen om in te trouwen, waar de natuur andere kleuren aanneemt en kaarsen en lichtjes weer helemaal tot hun recht komen! Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden wanneer jullie trouwen in het najaar. Natuurlijk speelt het weer een grote rol, goed om uit te gaan van herfstweer zodat het alleen maar kan meevallen als we toch een mooie nazomer hebben! Daarnaast hebben jullie natuurlijk een locatie, fotograaf, en outfit nodig! Met dat laatste helpen de tailors van Michael & Giso de bruidegom graag op weg. Wij vroegen ze welke trends we dit najaar gaan zien in trouwpakkenland

Kleuren

Dit najaar gaan we prachtige kleuren zien, wij kunnen eerlijk gezegd niet wachten tot het zo ver is! Het mooie aan trouwen in het najaar, is dat men vaak niet meer hoopt op lekker weer en het gewoon neemt zoals het is (en herfstweer kan super knus zijn!). Dit merken we ook in de keuze voor het trouwpak, er worden meer stoffen gekozen die je het hele jaar door kunt dragen. Daarnaast heb je de man die vaker pakken draagt, en graag out of the box wilt denken. Dan kun je in het najaar super stijlvol helemaal losgaan!

Aarde tinten

Zowel in het voorjaar als in het najaar gaan we veel aardetinten zien. Je denkt nu misschien direct aan bruin en dat valt hier zeker onder, maar ook burnt orange en terracotta passen in dit plaatje. Wil je het trouwpak klassiek dragen, kies dan voor een bruin trouwpak of voor een ton sur ton combinatie met een lichtere tint pinstripe. Wanneer jij juist iets opvallends wilt voor je trouwpak kun je goed kiezen voor een burnt orange visgraat stof voor het gehele pak. Met de juiste accessoires maak je het vervolgens helemaal af tot een bruidegom look! Burnt orange gaan we ook in het straatbeeld veel terugzien, dus je kunt de items van je trouwpak ook heel gemakkelijk na de bruiloft nog doordragen. Hoe handig is dat!

Groen, groener, groenst

Groen is het nieuwe blauw en absoluut het overwegen waard wanneer je in het najaar trouwt! Net als blauw is groen super stijlvol, gemakkelijk te combineren en kun je het zowel casual als klassiek dragen. Het mooie van groen is dat het alsnog minder vaak gekozen wordt dan blauw. Heren die blauw te standaard vinden, omdat ze dat bijvoorbeeld dagelijks naar hun werk dragen, maar wel een rustig elegant trouwpak willen, kiezen vaak voor groen. Het is belangrijk dat je voor een stof en weving kiest die bij de uitstraling van de trouwdag past. Gaan jullie voor een casual vintage thema, kies dan voor een tweed of flannel stof. Wanneer het thema wat klassieker is kun je goed gaan voor een blend van wol met zijde. Het zijde geeft de stof een lichte glans waardoor het extra klassiek en feestelijk is. 

Zwart

Zwart is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als jij je trouwpak gaat uitzoeken. Toch gaan we zwart dit jaar gegarandeerd terugzien, en dan bedoelen we all black. Vorig jaar werden wij al door menig stylist benaderd of we een all black outfit konden verzorgen, omdat dit de trend zou worden voor 2021. Hiermee wordt niet de welbekende smoking bedoeld, maar het klassieke pak. Hierbij worden alle items ton-sur-ton met elkaar gecombineerd, dus een zwart pak, zwarte schoenen en een zwart overhemd. Vind je dit nu iets te veel van het goede, dan kun je het overhemd ook in het wit dragen. Dit maakt de outfit iets klassieker. Ga je voor een volledig zwarte trouwoutfit, dan ben je verzekerd van een onderscheidend, stoer en modern trouwpak wat ook heel goed kan op een klassieke bruiloft met een modern tintje!

Thema’s

Natuurlijk passen er verschillende thema’s bij trouwen in het najaar. Een paar van deze thema’s lichten we toe met daarbij een passend trouwpak.

Bohemian wedding

Bij een bohemian wedding denk je aan donkerdere kleuren, zoals bruin, oranje, okergeel, bordeaux rood, gecombineerd met wat lichtere tinten zoals crème wit. De locatie wordt vaak helemaal in dit thema aangekleed en als type locatie zien we vaak een schuur, kas of tent terug. Ook buiten kan de sfeer worden doorgetrokken, met vuurkorven en bijpassende verlichting. Een perfecte kleur bij dit thema is burnt orange of donkerbruin. Kies voor een driedelig pak dat wat losser aangemeten is. In de pantalon kun je bandplooien terug laten komen en eventueel een omslag. Stoere boots eronder en je bent helemaal passend bij het thema! Denk er ook eens aan om het vest te laten met revers, hierdoor krijgt het vest meer body en kun je het ook goed stand alone dragen wanneer jij je jasje uittrekt. 

Modern Festive

Kiezen jullie voor een moderne bruiloft, iets wat casual maar wel met de nodige etiquette? Ga dan voor een trouwpak dat wat strakker aangemeten is, twee- of driedelig. Bij een modern trouwpak wordt vaak een stof met ietwat stretch gekozen, waardoor het pak comfortabel zit ongeacht de slanke pasvorm. De revers worden vaak wat smaller gemaakt en het jasje wordt gemaakt met een of twee sluitknopen. Wat betreft kleur kun je hier redelijk je eigen gang gaan. Vaak wordt er gekozen voor blauw of groen pak, maar ook rood en bruin kun je goed terug laten komen in het trouwpak. De accessoires houd je verder rustig, ivoor of een ton-sur-ton combinaties vormen met een modern trouwpak een mooi geheel. 

Klassieke bruiloft

Trouwen jullie op een klassieke locatie, zoals een kasteel of kerk of hebben jullie gekozen voor een klassiek thema zoals black tie? Dan kan een klassiek trouwpak natuurlijk niet ontbreken. Bij black tie is het natuurlijk duidelijk, je draagt een smoking met de daarbij behorende etiquette. Wanneer het thema klassiek is zonder dresscode kun jij gaan voor een klassiek trouwpak. Hierbij worden vaak donkere kleuren gedragen in het najaar, zoals navy, diep donkergrijs of zwart. Bij een klassiek thema kun je ook heel goed kiezen voor een double breasted jasje. Dit zorgt voor een onderscheidend geheel en geeft je voorkomen iets meer body. Kies altijd voor accessoires die matchen bij de outfit van je partner, vaak wordt er gekozen voor ivoor kleuren die perfect passen bij jouw klassieke trouwpak. Wat betreft de schoenkeuze houdt je de knoop van je jasje aan. Door deze kleur terug te laten komen in de schoenen ontstaat er een rustig geheel. 

Heb jij moeite met het kiezen van het juiste pak voor jullie bruiloft dit najaar? De tailors van Michael & Giso staan altijd voor je klaar en kunnen jou met hun vakkennis heel goed helpen om het perfecte trouwpak uit te kiezen. 

Foto’s in dit blog zijn gemaakt door:
Demi’s Design
Sonja Koning Photography
By Danielle Photography

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close