Shared dining tijdens jullie bruiloft: wij delen de leukste tips!

Shared dining is al een poosje een erg geliefde vorm van dineren tijdens bruiloften, maar toch merk ik dat nog niet iedereen hier bekend mee is. Wat is shared dining? Hoe zit dit eruit? En met welke gerechten vul je dit in? Samen met Catering met Passie ben ik om de virtuele tafel gegaan om voor jullie de leukste tips te geven over shared dining tijdens jullie bruiloft!

Shared dining, wat is dat?

We kennen shared dining stiekem allemaal wel van de tapas restaurants en vakanties in het zonnige zuiden. Tafels vol met eten, verschillende gerechten in leuke schalen en een hoop gezelligheid! Een tof concept wat een mooie middenweg is tussen een uitgeserveerd diner en een buffetvorm. De naam verklapt het al, je deelt de gerechten die geserveerd worden. Dit wordt op tafel geserveerd in bijvoorbeeld grote schalen of planken, waarna jullie en jullie gasten kunnen opscheppen wat jullie lekker vinden.

De voordelen van shared dining

♥ Je hebt de keuze in gerechten zoals bij een lopend buffet en het gemak van het blijven zitten zoals tijdens een uitgeserveerd diner
♥ Kennen jullie gasten elkaar nog niet allemaal? Dan is dit een ideale manier om op een informele manier het ijs te breken waardoor gesprekken makkelijker op gang komen.
♥ Geen menukeuzes bijhouden van alle gasten, er zit genoeg lekkers bij voor iedereen!
♥ Aan de andere kant weten jullie gasten dus niet al welke gerechten ze geserveerd krijgen, maar verrassen jullie de gasten helemaal!
♥ Shared voorgerecht, shared hoofdgerecht en een shared dessert? En wat dacht je van kaasplanken? Het kan allemaal!
♥ Je zit niet vast aan één gerecht dus je kunt schaamteloos meerdere gerechten proeven of voor drie desserts gaan!
♥ De dinertafels zien er gegarandeerd spectaculair uit, vul dit aan met een mooie tafelstyling en je bent ready to go!

Meerdere gangen shared op tafel

Shared dining kan in meerdere gangen geserveerd worden, zo zit je gemakkelijk 2,5 uur lekker lang te tafelen! Denk met voorgerechten aan vers brood met verschillende dips, schaaltjes en kommetjes met lekkernijen als gamba’s burrata, salades, charcuterie en kazen. De hoofdgerechten kunnen diverse schalen met groentes en planken met vlees en visgerechten naar wens zijn en de nagerechten leuke schaaltjes met een assortiment aan desserts. Catering met Passie kan zo een mooi shared diner op maat creëren!

Natuurlijk is het wel handig om de dieetwensen en allergieën na te gaan, geef dit door aan de cateraar zodat zij hier rekening mee kunnen houden en eventueel een alternatief aan diegenen kunnen bieden.

Wij zijn helemaal weg van het shared dining concept tijdens bruiloften, jij ook?

Foto credits:
Eerste foto door Hanneke Arkenbout
Tweede foto door Nina Cebras
Derde en vierde foto door Lotte Bosschieter

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close