Alternatieven voor een openingsdans tijdens jullie bruiloft

We mogen na een lange tijd weer feesten sinds afgelopen weekend! Daar hoort natuurlijk ook een openingsdans bij. Tenminste, zo denken velen. Waar voor de één de openingsdans een droom is en er al maanden van tevoren danslessen worden genomen, is dit voor de ander een grote nachtmerrie. Toch merk ik dat het voor veel bruidsparen voelt als een ”moetje”, want zo hoort het toch? De gasten verwachten een openingsdans, dus doen we dat maar. Wist je dat er ook super leuke alternatieven voor een openingsdans zijn? Ook voor alle stellen die het net even anders willen doen. Ik deel wat voorbeelden met je!

Video

Wat dacht je van een leuke, vooraf opgenomen video waarin jullie een verhaal vertellen, misschien toch een kleine openingsdans (minder eng dan ter plekke met alle ogen op jullie gericht) of een leuke compilatie van jullie verhaal. Ook leuk: een same day edit van de videograaf zodat alle avondgasten ook mee kunnen genieten met jullie mooie dag. Kom daarna samen binnen lopen, handjes in de lucht (misschien een bubbeltje) en geef de DJ de opdracht lekker los te gaan met de muziek!

Speech

Maak jullie entree en doe een leuk praatje in de microfoon, bedank al jullie gasten (misschien wat mensen in het bijzonder) en open daarmee de dansvloer! Voor degene die wel van wat over de top houden, hang een lint voor je dansvloer die jullie samen doorknippen, dan open je de dansvloer wel heel letterlijk.

Battle

Willen jullie geen dans voor twee en vinden jullie het vooral ongemakkelijk dat alle ogen op jullie zijn gericht? Studeer een battle in met jouw besties tegen zijn besties!

Zet jullie talent in

Kun jij heel goed zingen, jongleren, een instrument bespelen, hooghouden, skateboarden? Combineer dit met het talent van je partner voor een originele entree!

Haag

Laat de ceremoniemeester een haag maken met de gasten waar jullie doorheen kunnen lopen terwijl jullie favo nummer draait, hierna sluiten de achterste gasten van de haag aan en zij lopen ook door de haag totdat de haag weg is en iedereen op de dansvloer staat. Een feestelijke opening!

Dansworkshop

Plan eerder op de dag, bijvoorbeeld in de middag, een dansworkshop van een uurtje in voor de gasten en begin de avond met die dans, zo open je met z’n allen de dansvoer!

Act of artiest

Laat het feest beginnen met een gave act of artiest, zoals een solo van een saxofonist waarna de DJ inhaakt, een prachtig live gezongen nummer of misschien wel een bijzondere act met bijvoorbeeld vuur of trommels (of een combi).

Gaan jullie voor de openingsdans of toch een ander alternatief? Laat het even weten!

Kiezen jullie niet voor een dansfeest maar zoeken jullie wel een leuke invulling voor het avondprogramma? Lees dan mijn blog over de leukste alternatieven voor een feestavond.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close